Neem je zorgverzekering jaarlijks onder de loep

De voordelen van een inboedelverzekering
31 augustus 2018
WA, WA Plus of Allrisk autoverzekering?
5 augustus 2019
Alles

Neem je zorgverzekering jaarlijks onder de loep

De enige verzekering in Nederland die wettelijk verplicht is voor iedereen is de zorgverzekering. Deze sluit je af vanaf het moment dat je 18 wordt en heb je als het goed is tot het einde van je leven. Dat betekent niet dat je wanneer je 18 bent dezelfde zorgbehoeften hebt als wanneer je de 40 bereikt en wanneer je 65+ geworden bent. Net als jouw levenssituatie verandert laat je je zorgverzekering hieraan mee veranderen. Dit doe je het beste door je zorgverzekering jaarlijks flink onder de loep te nemen.

Beter aansluitend maken

Je kunt je zorgverzekering elk jaar veranderen en dat is maar goed ook, want al naar gelang we ouder worden veranderen onze zorgbehoeften. Misschien heb je ondertussen kinderen gekregen, is je zicht achteruitgegaan, ben je geblesseerd geraakt of in de ziektewet gekomen. Een basisverzekering is dan niet meer voldoende. Neem daarom elk jaar even de tijd om te kijken of jouw zorgverzekering nog steeds al je zorgbehoeften dekt, of dat het misschien tijd is geworden om een aanvullende verzekering te nemen. Vergeet niet ook je eigen risico aan te passen, indien je dit wenst.

Minder betalen

Een andere reden waarom het goed is om je zorgverzekering jaarlijks te analyseren is omdat je misschien wel te veel betaalt. Niet alleen jouw zorgbehoeften veranderen, maar verzekeraars veranderen ook mee met de tijd. Allicht zijn er mogelijkheden bij gekomen waar je geen weet van hebt en waarmee jij jaarlijks een leuk bedrag kunt besparen. Je kunt dan vrij gemakkelijk van zorgverzekeraar wisselen en vaak regelt je nieuwe verzekeraar deze overstap voor je van begin tot eind.

Niet veranderen is ook positief

En vergeet niet dat uit jouw analyse ook kan blijken dat jouw verzekering je behoeften nog steeds goed dekt en dat deze het goedkoopste is. Dit is misschien wel de beste uitkomst. Je weet dan zeker dat jouw zorgverzekering actueel is, dat je niet te veel betaalt en dat deze nog steeds perfect aansluit op jouw huidige behoeften.